Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tradiční Vánoční závod ve Strakonicích přinesl místním závodníkům medailové žně!!!

28. 1. 2014

Tradiční Vánoční závod ve Strakonicích přinesl místním závodníkům medailové žně!!!

 

Mezi svátky proběhl tak jako každý rok tradiční Vánoční závod na strakonickém zimním stadionu. Jednalo se již o čtvrtý ročník a sjelo se na něj přes 80 závodníků!!! Zatím největší účast byla zastoupená kluby z Veselí nad Lužnicí, Soběslavi, Českých Budějovic a dokonce i z německého Waldkirchenu. Místních závodnic a závodníků bylo 22 a nutno podotknout, že podávali opravdu bravurní výkony!

 

Největší úspěch měla děvčata z kategorie nejmladších žaček, která obsadila příčky nejvyšší.

Na prvním místě se umístila Renata Šebestová, stříbro patřilo Anetě Zwetlerové a pro bronz si ladně dojela Eliška Bublíková. Další pozice patřily také strakonickým a to v pořadí 4. – 8. Adéla Kůrková, Alice Kovářová, Sára Parkosová, Anička Tomášková, Tereza Poláková..a teprve za našimi děvčaty byly závodnice z jiných klubů. Děvčata chválím, podávala velice slušné výkony, komentuje trenérka Andrejičová.

 

Další z úspěšných kategorií byla skupina nováčků mladších a nováčků, kde si pro stříbrnou medaili dobruslila Zuzka Švecová. Benjamínkem v soutěži byla nejmladší v kategorii Karolína Sekyrová, pro kterou to byla závodní premiéra, kde obsadila šesté místo. Kája je obrovský talent, bruslí teprve rok a její výkony jsou obdivuhodné.

 

V přípravce se ve velké konkurenci neztratila ani Linda Kovářová, která z 20-ti závodnic dokázala poměrně náročnými prvky získat stříbro!! Neztratila se ani její setřička Edita Kovářová, 8. místo a Linda Herbrychová na místě 9. a obě tak dokázaly porazit více než další polovinu startovního pole.

 

V mladší přípravce nás zastupovala Anna Uhříčková, obsadila místo 7. a Adéla Čížková, té patřilo 8. místo.

 

Mezi  malými kategoriemi přípravek a náboru jsme měli také úspěchy. Mezi úplně nejmenšími v kategorii nábor zaslouženě vyhrála Saša Hříbalová, která bruslí v oddílu krasobruslení teprve od října. Bramborovou medaili získala Marie Sekyrová. Další z benjamínků Linda Kůrková obsadila 10. pozici, 15. byla Marie Parkosová a na místě 16. Roman Švec.

 

Mezi nejstaršími závodnice reprezentovala Tereza Řeřábková. Ta po zranění dlouhodobě netrénovala a i přesto vybojovala 5. místo! Markéta Michálková obsadila příčku 11.

 

Velká pochvala patří i organizátorům, zejména panu Parkosovi  a rodičům z krasobruslařského oddílu, vše probíhalo tak jak má a ohlasy jsou více než příznivé.

 

Teď už nás ale opět čekají velké závody v rámci z celé ČR, hned tento víkend vyráží téměř všechny závodnice do Litvínova a ti co jezdí pohárové soutěže do Prahy. Držte nám palce, budeme to potřebovat, říká s úsměvem trenérka Ivana Andrejičová.