Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soběslav, Mladá Boleslav a Praha – závodnice HC Strakonice krasobruslily po celé ČR

18. 2. 2014

Soběslav, Mladá Boleslav a Praha – závodnice HC Strakonice krasobruslily po celé ČR

 

Během minulého víkendu proběhly souběžně 3 závody..zastoupení jsme měli po celé České republice.

 

Nejúspěšnější byly závodnice na mezioddílovém závodě v Soběslavi „Ledová růže.“, odkud přivezly 2 zlaté a 1 stříbrnou medaili.

Mezi úspěšnými byla Tereza Poláková, která soutěží v kategorii nejmladších žaček. Předvedla slušný program a vystoupila na příčku nejvyšší.

 

Další zasloužený kov putoval k Zuzce Švecové z kategorie nováčků. Zuzka se konečně dočkala zlaté medaile po svižné pěkné jízdě.

 

Stříbro ve velké konkurenci ( 20 závodnic)  dokázala vybojovat Lucie Bleierová, která v kategorii přípravka suverénně předvedla prvky na jedničku s hvězdičkou. Na dvanáctém místě v téže kategorii se umístila Linda Herbrychová.

 

Bramborovou medaili přivezla nejstarší z děvčat Markéta Michálková, který startovala v kategorii žaček.

 

Mezi nejmenšími v kategorii nábor se nejlépe umístila Saša Hříbalová, 15. místo, dále pak Roman Švec 16. místo  a Maruška Parkosová 21. místo. Děti si to bezvadně užily a byla s nimi velká legrace. Poděkování patří slečně trenérce Tereze Mičanové, která děti na závodě vedla a asistovala jim.

 

Na větším závodě systému OBO startovali nejmladší žačky B a to Sára Parkosová, Anička Tomášková a Alice Kovářová.

Z tohoto závodu máme velmi cennou medaili to bronz pro Aničku Tomáškovou. Anička na ní čekala hodně dlouho a všichni jsme jí to moc přáli, chválí svěřenkyni trenérka Andrejičová. Udělala obrovský posun dopředu, je pilná, talentovaná a má jistě mnoho dalších medailí před sebou. Na závodě dětem asistovala paní trenérka z Mělníka Iveta Pavlíková – Datlová i jí patří díky.

 

Na nejtěžší závod se vypravily pohárové závodnice s trenérkou Ivanou Andrejičovou. Ze čtyř děvčat se nejlépe vedlo Elišce Bublíkové, která obsadila 25. místo. Eliška jako jediná předvedla alespoň trochu slušnou jízdu..jinak hrály obrovskou roli nervy a bohužel i jistá nejistota v prvcích, které jsou na tomto typu závodu povinné. Renata Šebestová neměla svůj den a výsledkem bylo 26. místo. Adéla Kůrková a Aneta Zwettlerová na pozicích 29., 30. (nicméně ti mají ještě čas, zůstávají  i příští rok v téže katagorii a věřím, že výsledky se dostaví) . ISU pohárové závody jsou nejvyšším typem soutěže v republice a jsou pro nás prozatím oříškem, teprve se „rozkoukáváme“ a jsme tady nováčky. Konkurence je veliká a dívky mají před sebou ještě hodně dřiny a potu, aby se dokázaly postavit těm nejlepším v ČR.

 

Na závěr bych měla jedno velké poděkování a to trenérům, kteří mi momentálně obrovsky pomáhají. Na základě osobních problémů opustila klub trenérka Barbora Píšová a tak jsem na vše zůstala sama, říká posmutněle trenérka Ivana Andrejičová. A tak chci touto formou poděkovat skvělému trenérovi a  bývalému reprezentantovi Petru Bidařovi, který je pro nás velkým přínosem a děti ho mají  moc rády. Dále také Leoši Nowickému a Tereze Mičanové, kteří také pomáhají a aktivně se podílí na tréninkových jednotkách.